clbshoessale.org

Bron Van Inspiratie Voor Uw Hui

Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer

Posted at by in Meubelen
Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer

Acht op de tien verbouwers doen zelf verfwerken. Dat blijkt uit een enquête van Livios en Het Laatste Nieuws bij 1.500 verbouwers. Maar het is niet omdat je zelf aan de slag gaat met verf en kwast, dat je het ook altijd beter doet. Met deze tien ultieme tips van verfspecialist Alex De Meyer laat je niets aan het toeval over.

Badkamer stappencheck: van gipsplaat tot afmonteren - gipsplaat badkamer

Badkamer stappencheck: van gipsplaat tot afmonteren – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: klusidee.nl

“70% van het resultaat hangt af van een goede voorbereiding. Neem voldoende tijd om je muren en plafonds te leren kennen.”

“De pleisterwerker doet zijn best om het oppervlak zo glad mogelijk te krijgen. Achteraf moet je dan lichtjes bijschuren om de verf goed te laten hechten.”

“Heb je verf over? Dan is je verflaag waarschijnlijk te dun en is het eindresultaat niet optimaal. Meet dus goed op voorhand de oppervlakte van je muren en plafonds na.”

“Voor lichte tinten volstaan twee lagen meestal. Ga je voor fel wit, dan heb je eerder drie lagen nodig. Hetzelfde voor felle en donkere kleuren.”

Gebruik voor kleine oppervlakten en hoekjes een verfborstel. Voor grotere vlakken een rol.

Begin met de verfborstel. Verf eerst een aantal centimeters breed in de hoeken. En rond de stopcontacten en verlichtingsknoppen op de plaatsen waar je gaat rollen.

Kleef je tape niet helemaal in de hoek, maar op een paar millimeter van de hoek. Je muren zijn nooit 100% recht, met je tape kan je wel een perfect rechte hoek creëren.

Correcte info inwinnen, is cruciaal. Sommige decoratie- of verfzaken geven gratis advies aan huis. Niet alleen over de verf die je best gebruikt, maar ook over welke kleurencombinaties passen in jouw interieur.

Een accentwand in een donkere kleur? De muur tegenover het raam is de aangewezen plaats. Op haakse muren vallen oneffenheden veel sterker op.

Badkamerplaat | Gyproc - gipsplaat badkamer

Badkamerplaat | Gyproc – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: gyproc.nl

Wil je de volgende dag verder doen met dezelfde rol of borstel in dezelfde kleur? Was ze dan niet uit, maar wikkel ze in huishoudfolie. Zo komt er geen lucht aan en drogen ze niet uit.

Alex De Mey is technical product manager bij DAW België, onder meer bekend van verfmerk Caparol.

“70% van het resultaat hangt af van een goede voorbereiding. Neem voldoende tijd om je muren en plafonds te leren kennen.”

Is je nieuwe woning nog niet bemeubeld? Dan kan je snel beginnen verven. Maar zijn je muren en plafonds hier wel klaar voor? Hoe lang moet je pleisterwerk drogen? “Wij gaan uit van 1 mm per week. Voor 2 cm pleister is dat dus 20 weken wachttijd. Hierna kan je aan de slag. Maar vergeet niet dat je bouw zich nog ‘zet’. En dat er hier en daar waarschijnlijk nog barsten in je pleisterwerk opduiken.”

Wil je toch snel beginnen? “Veel decoratiezaken lenen vochtmeters uit om te controleren of je muren droog genoeg zijn. Is dat het geval? Breng dan een primerlaag aan. Zo heb je al een mooi idee van het eindresultaat. Laat de primer een jaartje staan en werk vervolgens pas alles af.” 

De afwerking van je wanden en plafonds bepaalt alles. Voor vers pleisterwerk of nieuwe gipsplaten heb je een primer nodig. “Die zorgt dat de ondergrond de verf goed opneemt en vormt de brug tussen de pleister en de uiteindelijke afwerkingslaag. Zonder primer is de kans groot dat je verf niet genoeg hecht.”

Een verfklare muur is een poreuze muur. In nieuwbouwwoningen is dat vaak een probleem. “De pleisterwerker doet zijn best om het oppervlak zo glad mogelijk te krijgen. Achteraf moet je dan lichtjes bijschuren om de verf goed te laten hechten.” 

Een handig middeltje om dit zelf te testen: sproei een beetje water in de hoeken van je muren. Trekt het water binnen de acht seconden in de ondergrond? Perfect! Pas na twaalf seconden? Dan breng je best een fixatiemiddel aan. Duurt het langer dan twaalf seconden? Begin al maar te schuren. 

Heb je een woning gekocht en is alles al eens geverfd? Dan heb je meestal geen primer meer nodig. Een laagje afwerking volstaat hier. Of het nu gaat om pleisterwerk of gipsplaten.

Gipsplaten Badkamer Plafond - gipsplaat badkamer

Gipsplaten Badkamer Plafond – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: automatic-rock.nl

De uitzondering op de regel: vuile muren na veelvuldig roken, roetaanslag of waterschade. “Hier heb je een isolerende primer nodig”, waarschuwt De Meyer. “Anders komen vroeg of laat vuile kringen tevoorschijn.”

Controleer zelf of je muren vuil zijn. “Doe wat ammoniak in een emmer met lauw water. Wrijf met een spons over een stuk muur en wring deze een aantal keren uit in de emmer. Kleurt je water gelig? Dan koop je best een isolerende primer.”

“Reinig oude muren niet met ammoniak, maar met een neutrale allesreiniger. Ammoniak laat resten achter. Naspoelen doe je met water. Ververs regelmatig het water in de emmer.”

Goede afplaktape is goud waard. Maar welke kies je? Een goedkope tape heeft twee nadelen volgens De Meyer: “De verf kan er nog onder en de lijm is vaak te sterk. Als je de tape lostrekt, komt er mogelijk verf mee van je wand of plafond. Let extra op bij ramen en deuren.”

Hoe herken je de betere tapes? “De bekende gele crêpe tapes zijn goed om eenmalig je vloer of raam mee af te plakken. Voor specifieke schilderwerken informeer je je best over aangepaste tapes. De paarse en gouden tapes geven een strakker en mooier eindresultaat, maar zijn wel wat duurder.”

Correcte info inwinnen, is cruciaal. Sommige decoratie- of verfzaken geven gratis advies aan huis. Niet alleen over de verf die je best gebruikt, maar ook over welke kleurencombinaties passen in jouw interieur. Of over welke afplaktapes je moet gebruiken. 

Hoeveel lagen verf heb je nodig? “Dat hangt af van het product en van de kleur”, benadrukt Alex De Meyer. “Voor lichte tinten volstaan twee lagen meestal. Ga je voor fel wit, dan heb je eerder drie lagen nodig. Hetzelfde voor felle en donkere kleuren.”

“Bovendien is het soms beter om twee lagen primer aan te brengen en een laag afwerking dan andersom. Je primer hecht namelijk een pak beter en is tegenwoordig verkrijgbaar in de kleur van je afwerkingslaag.”

Verven in de zomer of eerder in de winter? “Is er ventilatie of verwarming in de woning? Dan maakt het niet zoveel uit. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld bij een grote verbouwing, dan zijn twee dingen belangrijk: de temperatuur en de luchtvochtigheid.”

Badkamerplaat | Gyproc - gipsplaat badkamer

Badkamerplaat | Gyproc – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: gyproc.nl

“Binnen moet het minstens 10°C zijn, idealiter 17 à 18°C. De luchtvochtigheid ligt best tussen de 60 en 70%. Bij een te lage luchtvochtigheid droogt je verf te snel. Is die te hoog, dan blijft je verf te lang nat.”

“Is het vochtig buiten? Hou je ramen dicht tot je klaar bent. Zeker bij verf op waterbasis. Bij solventgedragen verf (met terpentine, nvdr.) verlucht je de ruimte best af en toe. Hou ook op heel warme dagen alles dicht zodat je verf niet te snel droogt.” 

“Tip: krijg je een droge mond tijdens het verven? Hoog tijd om de luchtvochtigheid te verhogen. Vul gewoon een paar emmers met warm water en zet deze in de ruimte waar je bezig bent.”

Optimale voorbereiding: check. Tijd om je verfskills te oefenen.

Gebruik voor kleine oppervlakten en hoekjes een verfborstel. Voor grotere vlakken een rol. “Voor watergedragen producten gebruik je een synthetische borstel. Voor solventgedragen verven werk je met een borstel van varkenshaar”, legt Alex De Meyer uit. “Voor muren gebruik je meestal rollen van 18 cm breed. Voor typische muurverven ligt de gepaste haarlengte tussen 9 en 13 mm, afhankelijk van de rol.”

Op de verfpot staat hoeveel vierkante meters je met de inhoud kan dekken. Dat heeft een goede reden: “Heb je verf over? Dan is je verflaag waarschijnlijk te dun en is het eindresultaat niet optimaal. Meet dus goed op voorhand de oppervlakte van je muren en plafonds na.”

Een perfect eindresultaat, zonder strepen, vegen of ongewenste kleurschakeringen? Werk in drie stappen: aanbrengen, verdelen en afrollen.

Je verfrollen en –borstels gaan gemakkelijk jaren mee. Als je goed voor je materiaal zorgt natuurlijk.

Ben je klaar? Schraap met een plamuurmesje de meeste verf van je borstel of rol. Zet daarna alles een nachtje in een pot water. Reinig de volgende dag nog even na met water. Zeep heeft weinig zin.

Badkamer stappencheck: van gipsplaat tot afmonteren - gipsplaat badkamer

Badkamer stappencheck: van gipsplaat tot afmonteren – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: klusidee.nl

Lees ook:

Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer – gipsplaat badkamer
| Welcome to help my blog site, on this occasion We’ll demonstrate with regards to keyword. Now, this is actually the very first impression:

Groene Gipsplaat Badkamer - gipsplaat badkamer

Groene Gipsplaat Badkamer – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: blogspot.com

What about graphic preceding? is of which amazing???. if you think maybe therefore, I’l d explain to you many impression yet again beneath:

So, if you like to receive the fantastic shots related to (Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer), click save link to save these photos to your personal pc. They’re prepared for down load, if you want and wish to get it, simply click save symbol on the post, and it’ll be directly down loaded in your computer.} Finally if you need to receive new and the latest photo related with (Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer), please follow us on google plus or save this site, we attempt our best to give you regular up-date with fresh and new pictures. We do hope you love keeping right here. For some updates and recent news about (Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer) images, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on bookmark area, We attempt to give you up-date regularly with all new and fresh pictures, love your surfing, and find the best for you.

Thanks for visiting our website, articleabove (Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer) published .  Nowadays we’re delighted to declare we have found an awfullyinteresting topicto be pointed out, namely (Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer) Lots of people searching for information about(Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer) and certainly one of them is you, is not it?

Vogels - badkamer & toilet - gipsplaat badkamer

Vogels – badkamer & toilet – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: bartvogels.nl

Een gipsplaat wand maken met een houten frame - Klusidee - gipsplaat badkamer

Een gipsplaat wand maken met een houten frame – Klusidee – gipsplaat badkamer | gipsplaat badkamer

Image Source: klusidee.nl

Gallery of Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer

Vogels   badkamer & toilet   gipsplaat badkamerBadkamerplaat | Gyproc   gipsplaat badkamerBadkamerplaat | Gyproc   gipsplaat badkamerBadkamer stappencheck: van gipsplaat tot afmonteren   gipsplaat badkamerGipsplaten Badkamer Plafond   gipsplaat badkamerGroene Gipsplaat Badkamer   gipsplaat badkamerBadkamer stappencheck: van gipsplaat tot afmonteren   gipsplaat badkamer

Related to Seven Outrageous Ideas For Your Gipsplaat Badkamer | gipsplaat badkamer

Hoe te verlaten Rechthoekige Bloembakken Buiten Zonder opgemerkt te worden rechthoekige bloembakken buiten

Hoe te verlaten Rechthoekige Bloembakken Buiten Zonder opgemerkt te worden rechthoekige bloembakken buiten

de Volkskrant maakt gebruik van cookies Volkskrant.nl en krant.nl gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren....
Vijf belangrijke levenslessen Bloembakken Balkon Hangen heeft ons geleerd | bloembakken balkon hangen

Vijf belangrijke levenslessen Bloembakken Balkon Hangen heeft ons geleerd | bloembakken balkon hangen

de Volkskrant maakt gebruik van cookies Volkskrant.nl en krant.nl gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren....
De vijf geheimen die je niet moet weten over Bloembakken Outlet | bloembakken outlet

De vijf geheimen die je niet moet weten over Bloembakken Outlet | bloembakken outlet

Vanaf het paasweekend biedt de Hamstraat al een strakkere aanblik, omdat alle reclameborden en vlaggen verdwijnen. Althans dat is de bedoeling, zo heeft een aantal werkgroepen bestaande uit ondernemers in overleg met de gemeente besloten.  Hetty Horbach (Janssen Quicken), Christien Timmermans...
Vijf geweldige dingen die je kunt leren van Terras Bloembakken | terras bloembakken

Vijf geweldige dingen die je kunt leren van Terras Bloembakken | terras bloembakken

Parool.nl en krant.nl gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden...
Tien feiten die niemand je heeft verteld over Rieten Bloembakken Balkon | rieten bloembakken balkon

Tien feiten die niemand je heeft verteld over Rieten Bloembakken Balkon | rieten bloembakken balkon

Parool.nl en krant.nl gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden...

Copyright © 2015 by Imam Thoib. Proudly powered by Wordpress.