De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels

Interieurontwerper Cynthia Sombogaard heeft op Rieteiland-Oost in Amsterdam haar droomhuis gerealiseerd. De L-vormige woning is van binnen naar buiten ontworpen: eerst zijn alle binnenruimten tot in detail ontworpen, daarna is het exterieur eromheen op maat gemaakt. Grote glaspuien aan de tuinzijde laten buiten en binnen volledig in elkaar overlopen. Hierdoor hebben de meeste ruimtes visueel een directe verbinding met elkaar en met de tuin.

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! - badkamer tegels

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: tegelmegashop.nl

Rieteiland-Oost in de Amsterdamse wijk IJburg ligt pal aan het Diemerpark. In een duinachtig landschap, aangelegd naar ontwerp van Buro Lubbers, staan vrijstaande huizen. Ontwerper Cynthia Sombogaard realiseerde haar eigen huis op een zelfbouwkavel op het eiland. ‘We woonden in Het Kasteel van Studioninedots bij het Science Park in Amsterdam en zochten een ruimere woning. We dachten niet direct aan IJburg, maar we waren zeer gecharmeerd van de mooie aanleg van Rieteiland-Oost en wisten er een ruime kavel van 480 m2 te bemachtigen. Ik ontwierp eerst een voor mijn gezin ideale interieurindeling en vervolgens heb ik, met hulp van twee bouwkundigen, het exterieur eromheen ontworpen’, legt Sombogaard haar werkwijze uit.

Die ideale indeling bestaat uit twee vleugels in een L-vorm, die de tuin omarmen. De gevels zijn open en transparant naar de tuin, en gesloten aan de andere zijden. ‘Ik zocht een onderhoudsarme strakke gevelbekleding met toch een levendige tekening erin. Zo kwam ik op Porcelanosa tegels, die ik ook in interieurs heb toegepast.’ In verband met de donkere kleur van de tegels – bruin met kleurnuances – is de gevel geventileerd, om al te grote opwarming en uitzetting in de zon te voorkomen.

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! - badkamer tegels

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: tegelmegashop.nl

De tuinzijde biedt een verrassend contrast: hier zijn de gevels heel transparant, grote puien in aluminium en glas laten binnen en buiten volledig in elkaar overlopen. Door het glas en de L-vorm hebben bijna alle ruimtes visueel een directe verbinding met elkaar. In de oksel van de L vormt een vide het hart van het huis. Vanuit de vide loopt de routing langs de glazen tuingevels naar alle andere ruimtes. De verkeersruimte vormt op de begane grond onderdeel van de aangrenzende ruimtes. ‘Ik wilde geen gesloten gangen in mijn huis. Beneden is er helemaal geen gang. Alle ruimtes staan in open verbinding met elkaar.’ Het resultaat is een heel lichte woning met open structuur.

In de straatvleugel heeft Sombogaard haar interieurbureau aan huis. ‘Mijn huis is meteen mijn visitekaartje, ik kan hier mijn klanten ontvangen en veel materialen, armaturen en meubilair laten zien.’ Met een in de wand verzonken schuifdeur kan het kantoor worden afgescheiden van de belendende zitkamer. De zitkamer is met zijn afmetingen van 5 bij 5 meter bescheiden, maar voelt toch ruim door de visuele verbinding met de omgeving.

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! - badkamer tegels

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: tegelmegashop.nl

Veel ruimer is de keuken annex eetkamer in de andere vleugel. Het maatwerk meubilair in de keuken is bekleed met gepolijst marmer en notenhout. Een staalconstructie ondersteunt het ogenschijnlijk zwevende keukenblok. De hele begane grond heeft een marmeren vloer. ‘Maatwerk, natuursteen en verlichting zijn drie speerpunten in mijn ontwerpen. In dit huis heb ik alle drie ten volle kunnen toepassen.’ LED-verlichting is geïntegreerd in wanden en plafonds, daarnaast vormen enkele design hanglampen echte eyecatchers in het interieur, bijvoorbeeld de lamp Bolle (Giopato & Coombes) boven de eettafel en de kroonluchter Mesh (Luceplan) in de vide.

Ook op de verdieping vormt de vide het hart, met rondom een glazen balustrade. Op deze verdieping zijn enkele ruimten wel met vaste wanden gesloten. Naast een open speelkamer in de straatvleugel zijn twee kinderslaapkamers en een badkamer gesloten. In de andere vleugel grenst aan de ouderslaapkamer annex badkamer een groot balkon. ‘Dat balkon dient voornamelijk als beschutting voor het terras eronder, verder gebruiken we het niet.’ De treden van de trap naar de tweede verdieping hangen aan de zijgevel van het huis en lijken te zweven in de vide. Een glasplaat van vloer tot plafond zorgt voor een bijna onzichtbare doorvalbeveiliging. Op de tweede verdieping is een gastenverblijf met slaap- en badkamer en een dakterras met een weids uitzicht. Op de verdiepingen zijn lichte gietvloeren toegepast.

Badkamertegels vanaf € 112,112112 - 112.112m12 Tegel Inspiratie | Maxaro - badkamer tegels

Badkamertegels vanaf € 112,112112 – 112.112m12 Tegel Inspiratie | Maxaro – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: maxaro.nl

Wanneer de grote schuifpuien open staan, wordt de tuin echt een buitenkamer. De gevlinderd betonnen vloeren van het terras liggen op precies hetzelfde niveau als de natuurstenen vloeren binnen. Hetzelfde principe is toegepast op het balkon en het dakterras. ‘Die samensmelting van binnen en buiten heb ik nog versterkt door op de begane grond het niveauverschil van twee treden, door te laten lopen in de tuin. Op de verdieping loopt de glazen balustrade van de vide door in de balustrade van het balkon. Zulke details vind ik erg belangrijk’.

Een ander detail waar ze trots op is, is de glazen strook in de gevel tussen de begane grond en verdieping bij de vide. De gevelbouwer wilde dit vlak aanvankelijk alleen invullen met een dichte plaat, maar is uiteindelijk gezwicht voor de wensen van de ontwerper. Nu ze er een jaar woont met haar man en kinderen concludeert Sombogaard: ‘Als ontwerper ben ik erg gelukkig met deze villa, maar zeker ook als bewoner’.

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! - badkamer tegels

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: tegelmegashop.nl

Dit artikel is geschreven door Jacqueline Knudsen en gepubliceerd in ArchitectuurNL 4 2018.

De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels – badkamer tegels
| Pleasant in order to the website, in this particular time period I’ll explain to you with regards to keyword. And now, this can be the primary impression:

Talloze tegels voor je badkamer | Intermat - badkamer tegels

Talloze tegels voor je badkamer | Intermat – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: intermat.nl

Why don’t you consider impression preceding? is actually which awesome???. if you think maybe and so, I’l m provide you with a number of impression all over again down below:

So, if you want to acquire these awesome pictures regarding (De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels), press save link to save these photos for your computer. There’re ready for transfer, if you want and want to take it, just click save symbol in the post, and it’ll be directly down loaded to your notebook computer.} Finally if you want to get unique and recent photo related to (De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels), please follow us on google plus or bookmark this site, we try our best to give you regular up grade with fresh and new shots. Hope you enjoy keeping here. For some up-dates and latest information about (De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels) pics, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We try to present you up grade regularly with fresh and new images, enjoy your browsing, and find the perfect for you.

Here you are at our site, contentabove (De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels) published .  At this time we’re excited to announce we have found an extremelyinteresting nicheto be pointed out, namely (De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels) Some people searching for info about(De zeven redenen waarom toeristen dol zijn op Tegels | badkamer tegels) and definitely one of them is you, is not it?

Badkamer tegels tegels kopen | Tegelhuis Montfoort - badkamer tegels

Badkamer tegels tegels kopen | Tegelhuis Montfoort – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: tegelhuismontfoort.nl

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! - badkamer tegels

Badkamertegels bij Tegelmegashop; A-merken en de beste prijs! – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: tegelmegashop.nl

Sanidrome badkamertegels Villeroy & Boch - Product in beeld ... - badkamer tegels

Sanidrome badkamertegels Villeroy & Boch – Product in beeld … – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: uw-woonmagazine.nl

Badkamertegels - Inspireer je bij Impermo - badkamer tegels

Badkamertegels – Inspireer je bij Impermo – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: impermo.be

Wand- en badkamertegels - Keramische Vloeren - badkamer tegels

Wand- en badkamertegels – Keramische Vloeren – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: keramischevloeren.nl

Tegels badkamer | sanitair op maat | voordelig bij Tegeldepot! - badkamer tegels

Tegels badkamer | sanitair op maat | voordelig bij Tegeldepot! – badkamer tegels | badkamer tegels

Image Source: tegeldepot.nl

Tags: